Skip to content

Aterian blogi esittelee ajankohtaisia ilmiöitä ja ammattilaisten mietteitä. Tervetuloa lukemaan!

Ei tämä olekaan niin vaikeaa!

Vastuullisuuslupaukset vilisevät vuosikertomuksissa ja juhlapuheissa. Kun pyöritettävänä on ruokapalvelun kiireinen arki, ne uhkaavat jäädä tiskivuoren alle. Kuinka vastuullisuus saadaan strategiakirjauksista ja juhlapuheista osaksi arjen tekoja sekä maistumaan asiakkaiden ruokalautasilla? Aamupäivän ohjelmassa Vastuullisuuslupauksista ja -tavoitteista teoiksi – Ei tämä olekaan niin vaikeaa! neljän ruokapalvelun edustajat kertovat, miten vastuullisuus toteutuu heidän arjessaan. Tässä blogikirjoituksessa on maistiaisia, mitä puheenvuoroissa on luvassa.

Lue blogi

Kouluruokaohjelma nostaa esille kouluruokailun keskeisimmät uudistus- ja kehittämistarpeet

Kouluruuan kehittämisohjelman (Kouluruokaohjelman) tavoitteena on lisätä kouluruuan arvostusta, kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa on myös etsitty ratkaisuja maksuttoman välipalan tarjoamiseksi sekä kouluruuan kotimaisuusasteen, terveellisyyden ja ekologisuuden edistämiseksi.

Lue blogi

Ruokapalvelut voivat edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ruokahankinnoillaan

Luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin heikkeneminen on ilmastonmuutoksen ohessa yksi isoimmista uhkista elämällemme maapallolla. Julkisia elintarvikehankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 300 miljoonalla eurolla. Ruokahankinnoilla on siten merkittävä mahdollisuus valitun ateriatarjonnan ja hankintakriteerien kautta edistää biodiversiteetin säilymistä.

Lue blogi

MAA-JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ: Auli Väänänen. Kuva Sari Gustafsson

Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa!

Monet työyhteisöt muistuttavat enemmän kolmevuotiaiden hiekkalaatikkoa kuin työpaikkaa. Useissa firmoissa tunnutaan unohtavan se, miksi työpaikalla ylipäätään käydään. Minulla on monen kymmenen vuoden työkokemus sekä esimiesten, että työyhteisöjen kanssa työskentelystä. Näiden vuosien aikana olen nähnyt kaiken, mikä inhimillisesti on mahdollista. Tässä ajatuksiani sekä suoraa puhetta (huumorilla höystettynä) työelämästä, työyhteisöistä ja niistä ilmiöistä, joita tulee työpaikalle, kun perustehtävä unohtuu.

Lue blogi

Kehitä osaamistasi, Ateria on juuri sitä varten!

Ateria -tapahtuman tuottaja Miina Miettinen rohkaisee ruokapalveluammattilaisia tukeutumaan osaamiseensa ja kehittämään sitä jatkuvasti. Lue Miinan viisi vinkkiä Ateria-tapahtumaan osallistumiseen! 

Lue blogi