Skip to content

Esittelyssä Ateria 2023 brändilähettiläs Sami Multanen

Monissa liemissä keitetty moniosaaja

”Työssäni parasta on se, että pääsee omalla työllään vaikuttamaan lasten ja nuorten koulussa jaksamiseen.”

 

Lahden yhteiskoulun kouluravintolapäällikkö Sami Multasen työnkuva on monipuolinen ja vaihteleva. Ennustajan taidot tulevat työssä myös tarpeeseen, kun kouluravintolapäällikkö yrittää parhaansa mukaan ennustaa ruokahävikin määrää – se ei kuitenkaan ole helppoa. Sami avaa meille laajalti työnkuvaansa ja kertoo mietteitään julkisen ruokapalvelualan tulevaisuudesta.

 

Tyytyväinen asiakas saa hyvälle tuulelle

Kouluravintolapäällikkö Samin työssä parasta on se, että pääsee omalla työllään vaikuttamaan lasten ja nuorten koulussa jaksamiseen. Tyytyväinen asiakas on aina merkki onnistumisesta ja se saa Samin hyvälle tuulelle. Sami kertoo myös talon yhteishengen olevan mainitsemisen arvoinen, kun puhutaan työn parhaista puolista.

 

Ennustajan taidot käytössä

Työn haasteista puhuttaessa esille nousee vain yksi selkeä aihe, nimittäin ruokahävikki. Sen ennustaminen ja hallinta kulkevat käsikädessä, mutta ovat yhtälönä melko hankala – ruokaa ei saisi tehdä liikaa, mutta se ei saisi koskaan myöskään loppua kesken.

Ennustajan taitoja pääsee hyödyntämään myös kouluravintolan ostopäätöksiä tehdessä. Onneksi siinä on sentään apuna alan oma ruoantuotannonohjausjärjestelmä Jamix, joka helpottaa asian hoidossa.

 

Monissa liemissä keitetty moniosaaja

Kouluravintolapäällikön työssä tulee Samin mukaan olla ”monissa liemissä keitetty moniosaaja” työnkuvan laajuuden ja työtehtävien monipuolisuuden takia. Hyvä paineensietokyky on myös tärkeä taito osata, sillä usein montaa erilaista työtehtävää joutuu tekemään päivän aikana samanaikaisesti.

Samilla on itsellään vankka kokemus keittämisestä, niinpä sieltä kumpuava tieto ja taito ovat auttaneet häntä erityisesti päivittäisiä päätöksiä tehdessään. Sami painottaa myös sosiaalisten taitojen tärkeyttä kertoessaan työhön liittyvistä taidoista ja vaatimuksista.

 

”Satsaus ilmaiseen aamu- ja välipalaan kouluissa rauhoittaisi monen oppilaan tuntityöskentelyä ja voisi pidemmän päälle vaikuttaa positiivisesti myös oppimistuloksiin.”

 

Ilmainen aamu- ja välipala kouluihin

Satsaus ilmaiseen aamu- ja välipalaan kouluissa rauhoittaisi monen oppilaan tuntityöskentelyä ja voisi pidemmän päälle vaikuttaa positiivisesti myös oppimistuloksiin, uskoo Sami. Tarjoilun ei kuitenkaan tarvitsisi olla mikään buffet-tyyppinen ratkaisu – jo esimerkiksi näkkileipä, margariini, tuore vihannes- tai hedelmäpala veden ja maidon kera voisi toimia mainiosti.

Tutustu myös Erjaan, toiseen brändilähettilääseemme!

Lue koko juttu Erjasta